Menu
Altijd gratis verzending Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, zelfde dag verzonden

We gebruiken onze armen de hele dag door: van typen op een toetsenbord, tillen van boodschappen, tot sporten en andere dagelijkse activiteiten. Misschien merk je pas hoeveel je je armen gebruikt als je spierpijn hebt. Laten we eens kijken naar de oorzaken van spierpijn in je armen en hoe je deze pijn kunt voorkomen.

De Anatomie van je Armen

Bovenarm

Je bovenarm bestaat uit verschillende belangrijke spieren. Aan de voorkant heb je de biceps brachii, oftewel je biceps, die ervoor zorgen dat je je elleboog kunt buigen en je onderarm kunt draaien. Aan de achterkant van je bovenarm zit de triceps brachii, je triceps, die helpen bij het strekken van je elleboog. En vergeet de brachialis niet, die onder de biceps ligt en ook bijdraagt aan het buigen van de elleboog, en de coracobrachialis, die helpt om je arm te buigen en naar binnen te draaien.

Onderarm

De onderarm heeft ook een aantal cruciale spieren. De flexoren aan de voorkant buigen je pols en vingers, perfect voor al die dagelijkse handelingen zoals schrijven, dingen vastpakken en je telefoon gebruiken. De extensoren aan de achterkant strekken je pols en vingers. Dan zijn er nog de pronatoren, zoals de pronator teres en pronator quadratus, die je onderarm naar binnen draaien, en de supinator, die je onderarm naar buiten draait. Zo zijn er in zowel je bovenarm als je onderarm veel spieren die je dagelijks gebruikt.

Spierpijn in je Bovenarm

Oorzaken

Spierpijn in je bovenarm kan verschillende oorzaken hebben. Het kan te maken hebben met een spierblessure of zenuwproblemen, maar de meest voorkomende oorzaak is overbelasting. Dit gebeurt vaak wanneer je een nieuwe oefening doet of je armspieren intensiever gebruikt dan normaal. Bijvoorbeeld door het tillen van zware gewichten of voor langere tijd een herhalende beweging maken. Verkoelende gel op de arm om spierpijn te verminderen

Preventie

Om spierpijn te voorkomen, is het belangrijk om altijd een goede warming-up te doen voordat je gaat sporten. Dit zorgt voor een betere doorbloeding van je spieren en vermindert het risico op blessures. Ever Ready Warmte crème kan hierbij helpen door je spieren voor te bereiden op de inspanning. Deze crème bevat natuurlijke ingrediënten die je spieren warm en soepel maken. Daarnaast is het ook belangrijk om je lichaam de tijd te geven om te wennen aan nieuwe activiteiten en bewegingen.

Spierpijn in je Onderarm

Oorzaken

Spierpijn in je onderarm komt vaak door overbelasting van de flexoren en extensoren, die essentieel zijn voor de bewegingen van je pols en vingers. Dit kan gebeuren bij activiteiten zoals zwaar tillen, langdurig typen, of intensief sporten. Vooral bij sporten waar je de onderarm veel gebruikt, zoals tennis en golf, kan je spierpijn krijgen. Een bekend voorbeeld van overbelasting in de onderarm is een tennisarm. Herhaalde bewegingen zoals het slaan met de backhand leidt tot kleine scheurtjes in de pezen rondom de elleboog.

Preventie

Net als bij de bovenarmen, is een goede warming-up essentieel om spierpijn in de onderarmen te voorkomen. Gebruik de Ever Ready Warmte Crème om je spieren te verwarmen en voor te bereiden op de activiteit. Vergeet niet om regelmatig pauzes te nemen bij repetitieve taken zoals typen om je spieren rust te geven. Luister vooral naar je lichaam om overbelasting te voorkomen. Het laatste wat je wilt is een blessure oplopen.

Als het Niet aan je Spieren Ligt

Soms kan spierpijn in je armen veroorzaakt worden door onderliggende medische aandoeningen:

  • Carpaal Tunnel Syndroom: Dit gebeurt wanneer een zenuw in je pols onder druk staat, wat pijn en tintelingen in je arm kan veroorzaken.
  • Tendinitis: Een ontsteking van de pezen in je arm, vaak door overmatig gebruik.
  • Artritis: Ontsteking in de gewrichten, wat pijn en stijfheid in je armen kan veroorzaken.

Waar het op Neerkomt

Je armspieren zijn essentieel voor vrijwel elke beweging die je maakt. Of je nu aan het sporten bent of dagelijkse taken uitvoert, je armen spelen een cruciale rol. Het is belangrijk om goed voor je armen te zorgen om spierpijn te voorkomen.

Tips om Spierpijn te Voorkomen Ever Ready warmte creme en cooling gel tijdens het drinken

  1. Warming-Up: Zorg ervoor dat je altijd een goede warming-up doet.
  2. Stretchen: Rekken en strekken kan helpen om je spieren flexibel en sterk te houden.
  3. Hydratatie: Drink voldoende water om je spieren gehydrateerd te houden.
  4. Rust: Geef je spieren voldoende rust tussen intensieve activiteiten door.

Mocht de pijn in je armen heel intens zijn en niet afnemen, dan is het verstandig om contact op te nemen met je huisarts.

Blijf actief, zorg goed voor je lichaam, en onthoud: met de juiste voorbereiding en verzorging kun je spierpijn voorkomen en optimaal genieten van je actieve levensstijl.

Rick Molenaar, 10 juli 2024

Blijf op de hoogte

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0
Winkelwagen
  • No products in the cart.