Gratis verzending Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Hoe lang moet je per dag bewegen?

Iedereen weet dat bewegen gezond is, maar hoeveel beweging heb je eigenlijk nodig per dag? Internationale gezondheidsorganisaties, zoals de WHO, adviseren minimaal 60 minuten lichaamsbeweging per dag. Door 60 minuten per dag te bewegen kan je gezondheid op verschillende manieren verbeteren. Het draagt bij aan een verbeterde cardiovasculaire gezondheid, versterkt je spieren, vermindert stress en helpt bij gewichtsbeheersing.

De meeste mensen in Nederland bewegen en sporten regelmatig, maar het is ook niet zo dat we 7 dagen per week aan de gewichten hangen of intensief gaan hardlopen. Om te zorgen dat je elke dag voldoende beweegt, hebben we 5 praktische tips voor je.

Trappen tellen

Neem wat vaker de trap in plaats van de lift. Traplopen is een van de makkelijkste manieren om extra te bewegen op een dag. Telkens wanneer je de trap neemt, zet je een stap richting het behalen van je bewegingsdoel. Traplopen verbetert je conditie en zorgt voor spieropbouw in je benen.

Wandelen (ook op werk)

Wandelen is misschien wel de eenvoudigste manier om 60 minuten per dag te bewegen. Tijdens het lopen ben je heerlijk in de buitenlucht en zie je ook nog wat van de omgeving. Maar wanneer heb je tijd voor een wandeling? Begin je dag met een ommetje om wakker te worden of neem je lunch mee tijdens de pauze en loop een rondje met een paar collega’s. Als je aan het eind van de dag nog niet voldoende hebt bewogen, kan je na het avondeten nog een korte wandeling maken.

Laat de auto staan

Laat de auto wat vaker staan en kies om met de fiets of lopend ergens heen te gaan (zoals boodschappen doen). Misschien is het zelfs mogelijk om op de fiets naar je werk te gaan. Mogelijk ben je wat langer onderweg, maar de lichamelijke voordelen wegen wel zwaarder toch?

Schoonmaken en tuinieren

Ga aan de slag in je huis of tuin. Schoonmaken en tuinieren zijn niet alleen goede manieren om in beweging te blijven, maar dragen ook bij aan een opgeruimder huis/tuin. Zowel schoonmaken als tuinieren is intensief, rustgevend en ook nog eens heel gezond.

Doe het samen

Bewegen is het leukst met iemand anders. Als je plezier hebt tijdens het bewegen, is de kans groter dat je het volhoudt en er zelfs naar uitkijkt. Ga samen naar een sportles of klets bij tijdens het maken van een wandeling.

Als je 60 minuten per dag beweegt, wil je wel geen last hebben van spierpijn of andere kleine pijntjes. Met de Ever Ready warmte crème ben je klaar voor je activiteit. De crème verwarmt je spieren als je in beweging komt en verbetert de doorbloeding, waardoor je minder last hebt van spierpijn.

Blijf op de hoogte

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0
Winkelwagen
  • No products in the cart.