Gratis verzending Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, zelfde dag verzonden

We schreven deze blog voor iedereen van wie de beste vriend een warm dekentje is. Tuurlijk, het is normaal als je begint te rillen op een koude dag als je jas bent vergeten. Of als het midden in de winter is. Misschien heb je het wel vaker koud terwijl daar geen reden voor is. Je bent niet de enige hoor. Maar het wordt wel tijd om jezelf af te vragen waar het door komt. Wij geven je 6 mogelijke redenen.

Er kunnen medische redenen voor zijn, maar de boosdoener kan ook jouw levensstijl zijn. Hoe dan ook, we leggen je uit hoe het kan dat jij een ijspegel bent. Daarnaast komen we ook met oplossingen om het iets warmer te hebben.

Slechte bloedcirculatie

Wanneer de bloedsomloop wordt belemmerd, om wat voor reden dan ook, kan het bloed de delen die het verst van het hart verwijderd zijn moeilijk bereiken. Hierdoor heb je het koud. Vaak voel je het aan je neus, tenen of vingers. Om dit op te lossen kun je kleine bewegingen maken, compressiesokken dragen en jezelf laten masseren. Lekker toch! Meerdere lagen kleding dragen helpt natuurlijk ook.

Een slechte doorbloeding is geen aandoening of ziekte, maar komt voort uit verschillende gezondheidsproblemen. De meest voorkomende problemen waardoor jij het altijd koud hebt zijn:

Bloedarmoede

Je lichaam maakt niet genoeg gezonde rode bloedcellen aan. Dat is wel belangrijk want deze transporteren zuurstof naar je lichaamsweefsels. Vaak komt bloedarmoede door een ijzertekort. Je merkt het vaak aan koude handen en voeten. Als je lichaam een tekort aan ijzer heeft, heeft het niet voldoende energie om je warm te houden.

Gelukkig is dit heel makkelijk op te lossen. IJzer zit in vlees, bladgroenten, noten en bonen. En dan zijn er natuurlijk ook nog ijzersupplementen. Heb je het vermoeden van bloedarmoede, ga dan wel eerst even langs de huisarts. Die kan een bloedtest laten doen om te bepalen wat jij nodig hebt.

Suikerziekte

Als je lichaam heel koud aanvoelt, maar je hebt niet echt koud hebt, kan dit een waarschuwing zijn voor diabetes. Je kunt ook een ijskoud gevoel krijgen nadat je hebt gegeten. Misschien ben je fysiek niet eens koud, maar voelt het wel zo. Je voeten en handen sturen namelijk een verkeerd signaal naar je hersenen.

Helaas is er geen remedie voor diabetes. Artsen hebben gelukkig steeds meer informatie en schrijven vaak specifieke medicijnen voor om de aandoening te beheersen. Daarnaast is het belangrijk om je levensstijl aan te passen. Gezond eten, veel lichaamsbeweging en afvallen zijn vaak het advies.

Slaapgebrek

Zoals Ed Sheeran in Bad Habbits zingt: “Nothing happens after 2 (AM). Er komt niets goed uit een nacht slaap overslaan. Het kan zelfs de reden zijn dat je het koud hebt. Geloof het of niet, slaap is essentieel voor een gezond leven en voor het reguleren van je lichaamstemperatuur.

Een gebrek aan slaap beïnvloedt heel veel automatische systemen in ons lichaam. Als we geen slaap hebben, vertraagt ons metabolisme en is er minder activiteit in de hypothalamus, het deel van de hersenen dat lichaamstemperatuur regelt. Zorg dus voor minimaal 7 uur slaap per nacht.

Stress en angst

Stress en angst hebben een impact op je lichaam. Het is helaas waar. Zo zijn gewichtsschommelingen of overmatige vermoeidheid vaak symptomen van stress of angst. Hierdoor kan het ook leiden tot koude sensaties of een ijskoud gevoel vanwege een slechte bloedsomloop.

Hoe dit komt? Stress en angst stimuleren de vecht-of vluchtreactie in ons lichaam. Hierdoor vernauwen je bloedvaten. Zorg dus voor ontspan momentjes in je leven en ben open over je gevoelens om wat meer te ontspannen.

Leeftijd

Bovenstaande oorzaken waardoor jij het koud hebt, zijn best ernstigs. Raadpleeg dus zeker een huisarts als je voor een lange tijd te maken hebt met een koud gevoel. Leeftijd is ook een van de oorzaken waardoor je het altijd koud kan hebben.

Veroudering zorgt voor lagere lichaamstemperatuur Spiermassa neemt af, de huid en weefsels worden dunner en dus kunnen we het intens koud hebben als we wat ouder worden.

We willen je verder niet bang maken, dus onthoud vooral de fijne oplossingen. Plan genoeg ontspan momentjes in voor jezelf, slaap minimaal 7 uur per dag, beweeg voldoende en laat jezelf eens lekker masseren. Mocht je moeite hebben met de laatste 2? Probeer Ever Ready warmte crème dan eens bij jezelf in te masseren en je wil vanzelf weer bewegen.

Blijf op de hoogte

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0
Winkelwagen
  • No products in the cart.