Menu
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 20% korting Altijd gratis verzending Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, zelfde dag verzonden
Ever Ready
Ever Ready

6 herfstactiviteiten voor het hele gezin

De herfst is het perfecte seizoen om met het gezin naar buiten te gaan. De koelere temperaturen en de veranderingen in de natuur bieden genoeg mogelijkheden om met het gezin actief te zijn. Of je nu naar het bos gaat, het strand bezoekt of binnenshuis iets leuks doet, er zijn genoeg manieren om van de herfst te genieten. In deze blog delen we zeven leuke en actieve herfstactiviteiten die het hele gezin plezier zullen brengen. Moeder en dochter zijn actief in de herfst

1. Maak een herfstwandeling en verzamel kastanjes

Er is niets fijner dan samen op pad gaan voor een herfstwandeling. Tijdens het wandelen kun je kastanjes, eikels en andere natuurlijke materialen verzamelen. Kinderen vinden het geweldig om op zoek te gaan naar deze kleine schatten in de natuur, en het maakt de wandeling nog leuker.

Eenmaal thuis kun je met de kastanjes en andere vondsten creatief aan de slag. Zo blijft het hele gezin ook na de wandeling actief en gezellig bezig.

Tip: Wil je de mooiste wandelroutes door de Nederlandse bossen ontdekken? Bekijk dan onze blog over de mooiste bossen in Nederland voor inspiratie en plan jullie volgende herfstuitje!

2. Uitwaaien op het strand

Hoewel veel mensen het strand met de zomer associëren, is de herfst een geweldige tijd om uit te waaien op het strand. De stranden zijn rustiger, de frisse zeelucht doet iedereen goed, en er is meer dan genoeg ruimte om te rennen, te spelen of een vlieger op te laten.

Neem naast een vlieger ook een bal of frisbee mee om het actief bezig zijn nog leuker te maken. Kinderen kunnen zich heerlijk uitleven en voor ouders is het een mooie kans om wat beweging mee te pakken. Vergeet niet om warme kleding mee te nemen, zodat jullie comfortabel kunnen blijven genieten van de wind en de golven.

3. Fietstocht door het herfstlandschap

Een fietstocht door een bos of natuurgebied is een geweldige manier om als gezin samen actief te zijn en te genieten van de herfstkleuren. De frisse lucht en rustige wegen maken het de perfecte gelegenheid om op een ontspannen manier in beweging te blijven. Kies een route die voor iedereen in het gezin geschikt is en plan onderweg een paar leuke stops.

Fietsen is een uitstekende manier om iedereen actief te houden en de omgeving op een andere manier te verkennen. Vergeet niet om een thermoskan met warme chocolademelk of thee mee te nemen voor onderweg!

4. Bezoek een klimbos

Voor gezinnen die van avontuur houden, is een klimbos een fantastische herfstactiviteit. Klimbossen bieden verschillende parcoursen die geschikt zijn voor jong en oud, waardoor het hele gezin kan genieten van een sportieve uitdaging. Van touwbruggen tot ziplinen, een dagje klimmen zorgt voor actie, plezier en een flinke dosis beweging.

Veel klimbossen zijn ook in de herfst open, dus trek warme kleding aan en ga samen de uitdaging aan. Dit is een perfecte activiteit om als gezin te werken aan teambuilding en elkaar aan te moedigen.

5. Versier het huis voor de herfst

Een andere leuke manier om actief te blijven met het gezin is door samen het huis te versieren in een herfstthema. Denk aan het maken van kransen met bladeren of pompoenen beschilderen. Dit is een leuke en creatieve activiteit voor zowel kinderen als volwassenen. Het decoreren van je huis brengt een warme, gezellige sfeer en maakt de overgang naar de koudere maanden extra feestelijk.

6. Organiseer een spelletjesavond met actieve spellen

Een spelletjesavond is altijd een gezellige manier om tijd met het gezin door te brengen, maar je kunt het nog actiever maken door spellen te kiezen waarbij je moet bewegen. Denk bijvoorbeeld aan hints, waarbij iedereen woorden of situaties moet uitbeelden, of andere spellen waarbij je uit je stoel moet komen. Je kan natuurlijk ook een gezellig bordspel doen met z’n allen. De afwisseling tussen actieve en traditionele spellen maakt een spelletjesavond juist leuk.

Blijf samen in beweging deze herfst

De herfst biedt volop mogelijkheden om samen als gezin actief te blijven, zowel binnen als buiten. Of je nu kiest voor een verfrissende wandeling in het bos, een creatieve middag binnen of een dag vol avontuur in een klimbos, de herfst is het perfecte seizoen om samen in beweging te blijven. Door deze zes activiteiten te combineren met quality time, versterk je niet alleen de band met je gezin, maar zorg je er ook voor dat iedereen gezond en actief blijft tijdens de koudere maanden.

Blijf op de hoogte

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0
Winkelwagen
  • No products in the cart.