Het is de snelst groeiende sport in Nederland en steeds meer mensen doen het: Padel! Een combinatie tussen tennis en squash, maar daarmee doe je de sport tekort. Het is een uniek spel wat heel toegankelijk is en voor veel mensen ook hun favoriete beweegmoment. Met padel sta je met zijn vieren op de baan en wanneer je fanatiek bent, kan het snel gebeuren dat je een blessure oploopt. Helaas kan je ook met padel vervelende blessures oplopen. Wij laten je zien hoe je de kans op padel blessures kan verkleinen.
Warming-up
Alles begint bij een goede warming-up om blessures te voorkomen. Met een actieve warming-up maak je de spieren soepel en ben je klaar om te sporten. Loop bijvoorbeeld 5 tot 10 keer de baan op en neer, doe rek-en strekoefeningen en speel elkaar rustig in. Zo gaat je hartslag geleidelijk omhoog en verklein je de kans op blessures.
Een ongeluk zit in een klein hoekje
Bij een balsport kan het zomaar gebeuren dat je hard geraakt wordt door de bal of zelfs de racket van je partner. Zorg ervoor dat er geen andere ballen op de baan liggen. Als het niet anders kan leg je de bal zo dicht mogelijk in het net. Komt er vanuit een aangrenzende baan een bal op het veld? Speel het punt dan opnieuw.
Communicatie met je partner is hartstikke belangrijk. Niet alleen om het je tegenstanders zo moeilijk mogelijk te maken, maar ook voor je eigen veiligheid. Laat aan elkaar weten voor wie welke bal is. Zo voorkom je gevaarlijke situaties.
Conclusie
Het voorkomen van blessures is essentieel om langdurig van padel te kunnen genieten. Een goede voorbereiding en duidelijke communicatie zorgt ervoor dat je het risico op blessures sterk kan verminderen.
Voor extra ondersteuning tijdens het sporten kan je een warmte crème gebruiken. Hiermee verklein je de kans op blessures en kan je zonder zorgen genieten van potje padel.