Menu
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting Altijd gratis verzending Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, zelfde dag verzonden
Ever Ready
Ever Ready

Het belang van beweging tijdens kantooruren

Voor veel mensen betekent een werkdag vooral lange uren achter een bureau. Dit kan leiden tot allerlei gezondheidsproblemen, want zoals vaak wordt gezegd: "zitten is het nieuwe roken." Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om meer beweging in de werkdag te krijgen. Denk aan wandelvergaderingen, de trap nemen in plaats van de lift, en korte wandelingen tijdens de pauze. In deze blog delen we praktische tips om gezonder te werken en fit te blijven, zelfs als je veel tijd achter je bureau doorbrengt. Met deze kleine aanpassingen verbeter je niet alleen je gezondheid, maar ook je productiviteit. Dus, waar wacht je nog op? Ontdek hoe je gemakkelijk van bureau naar buiten kunt gaan om fit te blijven op kantoor. Francisco Elson belt met Ever Ready tijdens het buiten werken. In beweging op kantoor.

Tip 1: Organiseer wandelvergaderingen (walking meetings)

Vergaderen hoeft niet altijd zittend te gebeuren. Wandelvergaderingen zijn een geweldige manier om beweging in je werkdag te integreren. Door samen met je collega's een rondje te lopen tijdens een overleg, verbrand je niet alleen extra calorieën, maar bevorder je ook de creativiteit en teamdynamiek. Het frisse perspectief dat je krijgt tijdens een wandeling kan vaak leiden tot nieuwe ideeën en oplossingen.

Wandelvergaderingen zijn vooral ideaal voor informele gesprekken, brainstormsessies, of een-op-een besprekingen. Ze zorgen ervoor dat je niet de hele dag achter je bureau zit en bieden de kans om even de benen te strekken en frisse lucht op te nemen. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid om even te ontsnappen aan de vaak statische kantooromgeving, wat een positief effect kan hebben op je humeur en energie.

Tip 2: Staand vergaderen of bellen

Een eenvoudige manier om meer beweging in je dag te krijgen, is door staand te vergaderen of bellen. Het lijkt misschien een kleine verandering, maar staand werken heeft talloze voordelen. Het vermindert de druk op je rug en verbetert je houding, waardoor je minder snel last krijgt van vermoeidheid of stijfheid.

Daarnaast geeft staand vergaderen een energieke boost aan het gesprek. De dynamiek van een staande vergadering zorgt ervoor dat mensen alerter zijn en gesprekken vaak korter en efficiënter verlopen. Dit maakt het een ideale manier om de dag actiever door te komen zonder dat het extra tijd kost. Hetzelfde geldt voor telefoongesprekken: door te lopen tijdens het bellen, blijf je actiever en kan je meer gefocust blijven. Man werkt staand achter zijn laptop om fit te blijven op kantoor

Tip 3: Gebruik de trap in plaats van de lift

Een van de makkelijkste manieren om meer beweging in je dag te krijgen, is door de trap te nemen in plaats van de lift. Het klinkt misschien eenvoudig, maar deze kleine verandering kan een groot verschil maken. Traplopen is een effectieve manier om je hartslag te verhogen, calorieën te verbranden en je beenspieren te versterken. Zelfs een paar keer per dag de trap nemen kan bijdragen aan een actievere en gezondere werkdag.

Tip 4: Fiets naar het werk

Fietsen is een uitstekende manier om meer beweging in je dag te integreren, en het is vaak een stuk makkelijker dan je denkt. Als de afstand het toelaat, overweeg dan om met de fiets naar het werk te gaan in plaats van de auto of het openbaar vervoer te nemen. Fietsen zorgt niet alleen voor een frisse start van de dag, maar helpt ook om stress te verminderen en je energieniveau te verhogen. Door te fietsen kom je fit aan op kantoor. Dit is een  goed begin van je dag om gelijk actief bezig te zijn, wat bijdraagt aan een gezonde ochtendroutine.

Tip 5: Beweeg tijdens je lunchpauze

De lunchpauze is het perfecte moment om even van je bureau weg te komen en wat beweging in je dag te integreren. In plaats van aan je bureau te eten, kun je ervoor kiezen om een korte wandeling te maken. Dit hoeft niet lang te duren; zelfs 10 tot 15 minuten wandelen kan al helpen om je bloedcirculatie op gang te brengen en je energielevels een boost te geven.

Wandelen tijdens de lunchpauze biedt niet alleen fysieke voordelen, maar het geeft je ook de kans om even je hoofd leeg te maken en nieuwe energie op te doen voor de rest van de dag. Na een korte wandeling voel je je vaak frisser en meer gefocust, wat bijdraagt aan een productieve middag.

Tip 6: Outdoor team-building activiteiten

Een goede manier om meer beweging te integreren in je werkdag, is door af en toe iets actiefs te doen met je collega's. Dit hoeft niet elke dag, maar je kunt bijvoorbeeld maandelijks afspreken om samen te sporten of een andere leuke activiteit te doen. Denk aan een potje voetbal, een fietsrit door de stad, of een gezellige wandeling met het hele team.

Deze activiteiten zorgen niet alleen voor meer beweging, maar versterken ook de teamgeest en verbeteren de samenwerking. Het is een leuke manier om de werkdag te doorbreken en tegelijkertijd iets gezonds en actiefs te doen. Bovendien geeft het iedereen de kans om even uit de kantooromgeving te stappen en komen jullie fit terug op kantoor.

Maak gezond werken een routine

Beweging integreren in je werkdag hoeft niet moeilijk te zijn, zelfs niet als je een kantoorbaan hebt. Door kleine veranderingen, zoals wandelvergaderingen, het nemen van de trap, of af en toe fietsen naar het werk, kun je al een groot verschil maken voor je gezondheid en productiviteit. Het belangrijkste is om deze gewoontes stap voor stap in je dagelijkse routine op te nemen.

Ontdek welke tips het beste bij jou passen. Of je nu alleen of samen met collega’s in beweging komt, elke stap telt. Zo blijf je fit, energiek en gezond, ook tijdens lange dagen op kantoor. Waar wacht je nog op? Het is tijd om fit te worden en van je bureau naar buiten te gaan!

Ontdek welke tips het beste bij jou passen. Of je nu alleen of samen met collega’s in beweging komt, elke stap telt. Zo blijf je fit, energiek en gezond, ook tijdens lange dagen op kantoor. En als je na een actieve werkdag wat extra ondersteuning nodig hebt, kunnen producten zoals de Ever Ready warmte crème of cooling gel helpen om je spieren soepel te houden en sneller te laten herstellen. Waar wacht je nog op? Het is tijd om fit te worden en van je bureau naar buiten te gaan!

Blijf op de hoogte

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0
Winkelwagen
  • No products in the cart.