Gratis verzending Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Koningsdag is een van de meest feestelijke dagen van het jaar in Nederland. Een dag vol met plezier, tradities en festiviteiten, maar het kan ook lastig zijn om gezonde keuzes te maken. Oranje tompoucen, bitterballen en frisse drankjes worden op veel plekken aangeboden. Met deze tips vier je Koningsdag op een gezonde manier.

Ontbijt

Begin de dag met een gezond en voedzaam ontbijt. Kies bijvoorbeeld voor een ontbijt dat rijk is aan eiwitten zoals Griekse yoghurt met fruit en noten of een volkoren boterham met roerei en avocado. Dit is voedzamer dan een croissant en zo begin je Koningsdag gezond!

Drinken

Drink voldoende water gedurende de dag, helemaal als het mooi weer is en je van plan bent om actief feest te vieren. Probeer alcoholinname te beperken. Wil je toch alcoholische drankjes drinken? Drink ook water tussendoor om gehydrateerd te blijven en de kans op een kater te verminderen.

Snacks

Tijdens Koningsdag zijn snacks populair zoals de oranje tompouce. Probeer ook gezonde opties toe te voegen zoals fruit, groentesticks met humus of ongezouten noten. Op deze manier kan je genieten van lekkere snacks zonder je schuldig te voelen.

Actief feestvieren

Er worden veel activiteiten georganiseerd tijdens Koningsdag. In elke stad of dorp is er wel iets te doen. Ga naar een festival, doe mee aan spelletjes of ga naar de rommelmarkt. Op deze manier blijf je in beweging, verbrand je extra calorieën en ben je gezond Koningsdag aan het vieren.

Blijf op de hoogte

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0
Winkelwagen
  • No products in the cart.