Gratis verzending Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Je warming-up is cruciaal als je hard wilt trainen en je prestaties in CrossFit wilt verbeteren. Een goede atleet doet tijdens de warming-up een combinatie van tillen, springen, hardlopen en gymnastiek bewegingen.

“Dat is mij te veel voor een dagje training”, horen we je zeggen. Maar de warming-up is essentieel en zorgt ervoor dat je lichaam voorbereid is om de meeste zware workouts uit te kunnen voeren. Daarnaast zorgt een goede warming-up ook voor minder blessures.

Gebruik een verwarmende crème om je spieren soepeler te maken. Het maakt niet uit of je nu competitief CrossFit atleet bent of CrossFit gebruikt om gezond en fit te blijven, de warming-up helpt je bij het behalen van je fitnessgoals.

Sommige mensen hebben een grote hekel aan de warming-up. Het is al moeilijk genoeg om naar de sportschool te gaan. “Is het echt nodig om die oefeningen voor de workout te doen?”. Het antwoord daarop, ongeacht wat voor sporter je bent, is JA. Zelfs als de warming-up voor jou aanvoelt als een tweede workout, is het zeker nog de moeite waard. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de warming-up alleen maar voordelen heeft voor je uiteindelijke workout.

De voordelen van warming-up:

  1. Fysiologische voordelen – spieren kunnen beter bewegen wanneer er bloed doorheen stroomt. Een goede warming-up verhoogt de lichaamstemperatuur en brengt je lichaam op een niveau dat optimaal is voor een workout.
  2. Verminderd risico op blessures – een goede warming-up zorgt dat je spieren soepeler worden en een beter bewegingsbereik hebben. Dit betekent betere prestaties tijdens de training en een lagere kans op letsel!
  3. Extra tijd om te oefenen – Het fijne van een warming-up is dat het specifiek kan maken voor de training van de dag. Je warming-up is ook een goede gelegenheid om moeilijke bewegingen te oefenen en te verbeteren.

Conclusie

De warming-up is van cruciaal belang als je jouw fitnessdoelen wilt bereiken. Of je nu een competitieve atleet bent of voor de eerste keer in jaren aan het trainen bent, het maakt niet uit. Je zult beter presteren en je risico op blessures verminderen door warming-up voor je gaat trainen.

Een effectieve warming-up bestaat uit 4 componenten: cardio, voorbereiding op de training, mobiliteit en het activeren van de spieren. Dit lijkt in eerste instantie veel, maar een goede opwarming kan in 15 minuten of minder gebeuren.

Tot slot, denk niet aan je opwarming als een tweede workout. Zie het als een kans om het maximale uit jouw workout te halen.

Blijf op de hoogte

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0
Winkelwagen
  • No products in the cart.