Gratis verzending Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Fietsen staat bekend als een uitstekende manier om zowel je lichaam als je geest gezond te houden. Tijdens het trappen gebruik je veel verschillende spieren en daarnaast is het ook goed voor je conditie. Voor de meeste mensen is fietsen een gemakkelijke manier om in beweging te komen. In deze blog delen we 7 belangrijke voordelen van fietsen en waarom jij elke dag op de pendalen zou moeten staan.

Verbeterde cardiovasculaire gezondheid

Door te bewegen heb je minder grote kans op hart-en vaatziekten. Tijdens het fietsen gaat je hartslag omhoog, waardoor je bloed sneller gaat stromen.

Ontspanning en stressvermindering

Tijdens het fietsen kan nadenken over andere dingen. Een fietsrit werkt daarom ook vaak ontspannend. Door het fietsen maakt je lichaam endorfine en serotonine aan, wat zorgt voor minder stress en een geluksgevoel. Het zonlicht tijdens je fietstocht helpt niet alleen bij de aanmaak van vitamine D, maar heeft ook een stress verlagend effect.

Betere slaapkwaliteit

Door de inspanning van het fietsen kom je sneller in slaap. Je bent buiten en wordt meer blootgesteld gesteld aan daglicht, wat ervoor zorgt dat je makkelijker in je natuurlijke slaapritme komt.

Gewichtsbeheersing

Tijdens het fietsen verbrand je veel calorieën, afhankelijk van je lichaamsbouw en de snelheid van fietsen. Met 10 minuten fietsen verbrand je ongeveer 97 calorieën. Daarnaast heeft fietsen minder impact op je gewrichten dan bijvoorbeeld hardlopen, door de soepele en gelijkmatige bewegingen.

Verbeterde cognitieve functies

Ook je hersenen komen tijdens het fietsen in beweging. Fietsen bevordert de bloedtoevoer naar je hersenen, waardoor er meer zuurstof naar het brein gaat. De toegenomen zuurstoftoevoer naar de hersenen bevordert de productie van proteïnen die nodig zijn voor de groei van nieuwe hersencellen.

Spierversterking en conditie

Met fietsen gebruik je vooral je beenspieren, maar dit zijn niet de enige spieren die je gebruikt. Tijdens het sturen en rechtop zitten gebruikt je allerlei andere spieren. Als je regelmatig fietst bouw je aan sterke spieren en een goede conditie. Dit maakt fietsen hartstikke gezond voor je. Het is natuurlijk goed voor je om je spieren ook de juiste verzorging te geven. Gebruik bijvoorbeeld een warmte crème om je spieren soepel te maken.

Sociale interactie

Om even helemaal te ontspannen is het lekker om alleen te fietsen, maar met lachen, praten en luisteren kan je ook tot rust komen. Ondanks de verhoogde hartslag tijdens het fietsen, is het prima mogelijk om gezellig te kletsen. Ideaal dus om tijd door te brengen met familie of vrienden.

Blijf op de hoogte

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0
Winkelwagen
  • No products in the cart.