Gratis verzending Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Hard sporten komt soms met een prijs: spierpijn. Maar zoals het gezegde luidt, voorkomen is beter dan genezen. Daarom nemen we jou mee in drie belangrijkste tips om spierpijn te voorkomen of te verminderen.

Wat is spierpijn?

Spierpijn is een stijf of pijnlijk gevoel dat ontstaat in beschadigde of ontstoken spieren. Dit gevoel ontstaat doordat je tijdens het sporten je spieren belast, hierdoor raken je spiervezels beschadigd. De vezels herstellen zichzelf en worden sterker dan eerst. Hoewel je flink last kan hebben van spierpijn, is spierpijn een teken van een positieve aanpassing van het lichaam. Je spieren zijn bij de volgende training beter voorbereid om de belasting aan te kunnen. Het herstellen van spierpijn kan enkele dagen duren voordat je weer volledig vrij kan bewegen.

Als je zwaarder hebt getraind kan je spierpijn bijna niet voorkomen. Toch zijn er aantal mogelijkheden die je kunnen helpen om de klap te verminderen en sneller kan herstellen.

Tips om spierpijn te voorkomen

Stretch it out

De beste manier om spierpijn te voorkomen is door preventieve oefeningen te doen. Neem de tijd voor een rek- en streksessie voordat je begint met sporten. Dit bereidt je lichaam volledig voor op de komende workout en verlaagt de spanning op je spieren.

Warming-up

Misschien voor de hand liggend, maar veel mensen gaan zonder een goede warming-up al beginnen met krachttraining. Dit zorgt niet alleen voor een grotere kans op blessures, maar ook voor meer spierpijn.

Begin met een cardio workout om je spieren op te warmen en geleidelijk je hartslag te verhogen. Op deze manier bereid je je lichaam voor op de inspanningen.

Drink water

Hydratatie is belangrijk om krampen en blessures te voorkomen. Tijdens het sporten verlies je veel vocht, dus zorg ervoor dat je voldoende water drinkt voor, tijdens en na je training. Voldoende hydratatie helpt je om spierpijn te verminderen en je lichaam goed te laten functioneren.

Blijf op de hoogte

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0
Winkelwagen
  • No products in the cart.