Gratis verzending Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Hardlopen is een van de meest beoefende activiteiten. Of je nu je conditie wilt verbeteren, van de natuur wilt genieten of je hoofd even helemaal leeg maken, dit kan allemaal met hardlopen. Het is een hartstikke toegankelijke sport en kan op elk niveau worden gedaan. Hardlopen is een zware belasting voor je spieren, gewrichten en huid. Tijdens het rennen kan je te maken krijgen met een stralende zon, koude wind of harde regen. Na zo’n activiteit wil je je lichaam op de juiste manier verzorgen. Lees in deze blog hoe je zo snel kan herstellen na het hardlopen.

Verzacht pijnlijke spieren

Tijdens het hardlopen staan je spieren flink onder spanning, ongeacht of vaak of weinig hardloopt. Door een verwarmende crème te gebruiken, voordat je gaat hardlopen, zorg je voor soepelere spieren en een betere doorbloeding. Hierdoor heb jij minder last van pijnlijke spieren en kan je onbezorgd op pad. Vergeet niet een effectieve warming-up te doen voordat je gaat rennen.

Cooling down

Als je klaar bent met je rondje moet je niet direct stoppen met bewegen. Jog het laatste stuk rustig uit. Hierdoor verlaag je je hartslag geleidelijk en komen je spieren geleidelijk tot rust.

Neem een douche

Na het hardlopen is het belangrijk om te douchen en het zweet van je lichaam af te spoelen. Gebruik een douchegel met natuurlijke ingrediënten die je huid hydrateert. Na het douchen kun je een cooling gel aanbrengen op je spieren om het herstel te bevorderen en de doorbloeding te stimuleren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en spierpijn wordt verminderd.

Hydrateren

Tijdens het hardlopen verlies je veel vocht. Vooral in koudere omstandigheden, waar de luchtvochtigheid laag is, wordt er vocht uit je huid onttrokken. Maar ook bij warme omstandigheden zul je veel vocht verliezen door het transpireren. Zorg ervoor dat je gedurende de dag voldoende water drinkt om uitdroging te voorkomen en je lichaam te hydrateren.

Blijf op de hoogte

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0
Winkelwagen
  • No products in the cart.