Gratis verzending Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Herstellen is net zo belangrijk als het trainen zelf. Elk lichaam reageert anders op een intensieve workout. We zijn op onderzoek uitgegaan wat je allemaal kan doen om te herstellen als je niet op de fiets zit.

Cooling-down

Net als bij andere vormen van lichaamsbeweging is een goede cooling-down belangrijk na het fietsen. Fiets de laatste kilometers van je rondje rustig uit. Dit helpt om de hartslag geleidelijk te laten dalen en zorgt ervoor dat je lichaam zich beter kan aanpassen aan rust. 

Actief herstellen

Een lichte hersteltraining heeft een positief effect op je spieren, Maar het kan ook zorgen voor overbelasting. Een hersteltraining helpt om de spieren los te maken en te ontspannen. Dit kan helpen om stijfheid en spierpijn te verminderen en zorgt voor een snel herstel na een fietstraining.

Voeding en hydratatie

Met wielrennen verbruik je veel calorieën en verlies je veel vocht. Voor je lichaam is het belangrijk om je energie aan te vullen met gezonde voeding. Zorg dat je voldoende vitamines, eiwitten en koolhydraten binnenkrijgt. Drink daarnaast voldoende water om uitdroging te voorkomen.

Rust

Je lichaam heeft vooral tijd nodig om te herstellen na een training. Gun je lichaam voldoende rust. Voldoende slaap is cruciaal, omdat het groeihormonen vrijgeeft die bijdragen aan spierherstel. Goed rusten is misschien wel het belangrijkst om je lichaam snel te laten herstellen van een fietstraining.

Warm en koud

Warme douche afwisselen met een koud bad? Het bevordert het herstel en verbeterd de bloedsomloop. Er zijn ook verschillende crèmes die je kunnen helpen bij het herstellen. Gebruik bijvoorbeeld Ever Ready warmte crème voorafgaand van je workout en stimuleer het herstel met de Ever Ready cooling gel.

Blijf op de hoogte

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0
Winkelwagen
  • No products in the cart.