Gratis verzending Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Veel kinderen worden op jonge leeftijd al gevaccineerd tegen verschillende ziektes. Ook volwassenen kunnen verschillende vaccinaties krijgen zoals COVID-19, de griep. Als je op reis gaat naar bepaalde landen is het ook nodig om bepaalde vaccinaties te hebben. Het vaccineren is niet altijd even fijn. Veel mensen krijgen paniek van de lange naald, maar ook de spierpijn na een vaccinatie is hinderlijk.

Vaccinatie spierpijn

Vaccinatie spierpijn kan op verschillende manieren ontstaan. Door de injectie kan er een kleine verwonding ontstaan aan je spier wat voor spierpijn kan zorgen. Ook de immuunreactie van je lichaam kan een zere arm veroorzaken, omdat er veel witte bloedcellen worden gestimuleerd om de zogenaamde ‘indringer’ af te weren.

Wat kan je tegen vaccinatie spierpijn doen?

Het is heel normaal om lichte spierpijn te hebben na je vaccinatie. Het is vooral belangrijk om in beweging te blijven. Door je arm regelmatig te bewegen en goed te koelen, kunnen de symptomen van spierpijn worden verminderd. Dit is namelijk goed voor de bloedsomloop en zorgt ervoor dat de afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Binnen een aantal dagen moet de spierpijn verdwenen zijn, net als met ‘normale’ spierpijn.

Om het herstelproces te versnellen en de spierpijn klachten te verminderen kan je een verkoelende gel gebruiken. Dit bevordert de bloedsomloop waardoor spieren sneller herstellen.

Daarnaast heeft je lichaam vooral tijd nodig om te herstellen. Mocht de spierpijn te heftig zijn, kan je altijd paracetamol gebruiken om de pijn te verlichten. Bij aanhoudende of ernstige pijn is verstandig om een arts te raadplegen.

Blijf op de hoogte

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0
Winkelwagen
  • No products in the cart.