Gratis verzending Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Ga je beginnen met wielrennen? Dat is geweldig nieuws! Fietsen is namelijk een geweldige vorm van lichaamsbeweging. Op de fiets verken je veel prachtige plekken in de natuur waar je nog niet eerder bent geweest. Maar we begrijpen ook dat het in het begin wat onwennig kan zijn. Daarom helpen we jou op weg met een aantal tips om eenvoudig en aangenaam te beginnen met wielrennen.

Zadelhoogte

Het is cruciaal om je zadel op de juiste hoogte in te stellen. Doorgaans moet je het zadel vastzetten op heuphoogte. Dit betekent dat als je naast je fiets staat, het zadel tot aan je heup bot moet komen. Op deze manier strek je tijdens het wielrennen je benen optimaal en verlies je geen onnodige kracht.

Houding tijdens het wielrennen

Op een wielrenfiets zit je in een voorovergebogen houding. Dit is een houding die je niet gewend bent en kan, vooral voor je onderrug, ongemakkelijk aanvoelen. Hoe vaker je gaat wielrennen hoe minder last je hiervan zult hebben. Na verloop van tijd kan je overwegen om je zadel hoger te zetten om een meer aerodynamische houding aan te nemen. Daarnaast kan je in de sportschool je onderrug trainen om de spieren te versterken.

Vergeet niet te tanken

Tijdens het wielrennen verbrand je veel calorieën en verlies je veel vocht. Zorg dat je voorafgaand je activiteit van beide al voldoende binnen hebt gekregen. Op de fiets wil je de bekende hongerklop voorkomen. Neem voor onderweg een banaan of een energiereep mee en zorg dat je ongeveer 1 bidon met water per uur drinkt.Wielrennen

Spierpijn is verleden tijd

Als je net begint met wielrennen is het verstandig om de afstand van je routes langzaam op te bouwen, zodat je lichaam kan wennen aan de intensiteit. Verminder de kans op spierpijn en smeer voordat je gaat rijden je benen en onderrug in met een warmte crème. Na afloop van het wielrennen is het goed om je spieren te koelen met een cooling gel om je spieren optimaal te laten herstellen.

Zie je vooruitgang

Als sporter is het motiverend om je vooruitgang te zien. Met wielren-apps zoals Strava kun je precies bijhouden wat je tempo, route en topsnelheid zijn. Zo krijg je inzicht in je prestaties en weet je waar je kunt verbeteren.

Blijf op de hoogte

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
0
Winkelwagen
  • No products in the cart.